Раднички Ниш vs Vitez

50 - 0
Коначно

Извештај

ZA TEKST NA LATINICI SKROLUJTE DOLE

Заостала утакмица А групе Балканске Супер Лиге: Раднички Ниш – Витез ФИС (БИХ), одиграна је у Београду на стадиону БАСК Арена, у оквиру Магичног РЛ Дана. Победа је припала Радничком, који је тако дошао до првих бодова у Балканској Супер Лиги. Млади тим из Босне и Херцеговине иако се трудио није могао да постигне ни почасне поене. Ипак, и поред убедљивог пораза, остаје утисак да су момци из Витеза могли много боље да прођу на гостовању у Београду, а што нису највише могу да захвале свом неискуству. Јасно је да момци тренера Данијела Даде Вребца имају велики потенцијал. То је млада екипа у којој је већина играча тек напунила 18 година. Сигурно је да су им овогодишње три утакмице у Балканској Супер Лиги и те како користиле. Своју праву вредност играчи Витеза показаће тек за коју годину, када ова екипа сазри.

Са друге стране Нишлије су биле силно мотивисане да у свом трећем међународном сусрету забележе и трећу победу. Раднички је прошле године у финалу Штита Србије савладао Бијеле Зечеве из Бањалуке, а затим и Локомотиву из Софије у њиховој првој рагби лига утакмици. Низ је настављен и против Витеза који је претрпео убедљив пораз од 50-0 (24-0).

Radnicki Nis - Vitez

„Чекићари“ су од самог старта кренули силовито и већ након 5 минута дошли у вођство од 4-0, након есеја Александра Саше Генчића. У 13. минуту Михајло Јовић је удвостручио предност домаћих. Трећи есеј за Нишлије постигао је Стефан Арсић, а четврти Велибор Ристић. Тачку на прво полувреме ставио је Ђорђе Стошић који је поред овог есеја, у првом делу утакмице постигао и два гола за сигурно вођство од 24-0.

Саша Генчић је први постигао есеј и у другом полувремену, и то у 50. минуту. Јовић је у 60. минуту такође постигао свој други есеј на утакмици Раднички Ниш – Витез. У 67. минуту Стефан Јовановић је дао осми есеј за домаће, а Александар Илић у 70. минуту девети. Тачку на утакмицу Раднички Ниш – Витез ставио је Марко Миленковић у 78. минуту.

————————————————————–

LAT

Zaostala utakmica A grupe Balkanske Super Lige Radnički Niš – Vitez FIS (BIH), odigrana je u Beogradu na stadionu BASK Arena, u okviru Magičnog RL Dana. Pobeda je pripala Radničkom, koji je tako došao do prvih bodova u Balkanskoj Super Ligi. Mladi tim iz Bosne i Hercegovine iako se trudio nije mogao da postigne ni počasne poene. Ipak, i pored ubedljivog poraza, ostaje utisak da su momci iz Viteza mogli mnogo bolje da prođu na gostovanju u Beogradu, a što nisu najviše mogu da zahvale svom neiskustvu. Jasno je da momci trenera Danijela Dade Vrebca imaju veliki potencijal. To je mlada ekipa u kojoj je većina igrača tek napunila 18 godina. Sigurno je da su im ovogodišnje tri utakmice u Balkanskoj Super Ligi i te kako koristile. Svoju pravu vrednost igrači Viteza pokazaće tek za koju godinu, kada ova ekipa sazri.

Sa druge strane Nišlije su bile silno motivisane da u svom trećem međunarodnom susretu zabeleže i treću pobedu. Radnički je prošle godine u finalu Štita Srbije savladao Bijele Zečeve iz Banjaluke, a zatim i Lokomotivu iz Sofije u njihovoj prvoj ragbi liga utakmici. Niz je nastavljen i protiv Viteza koji je pretrpeo ubedljiv poraz od 50-0 (24-0).

Radnicki Nis - Vitez„Čekićari“ su od samog starta krenuli silovito i već nakon 5 minuta došli u vođstvo od 4-0, nakon eseja Aleksandra Saše Genčića. U 13. minutu Mihajlo Jović je udvostručio prednost domaćih. Treći esej za Nišlije postigao je Stefan Arsić, a četvrti Velibor Ristić. Tačku na prvo poluvreme stavio je Đorđe Stošić koji je pored ovog eseja, u prvom delu utakmice postigao i dva gola za sigurno vođstvo od 24-0.

Saša Genčić je prvi postigao esej i u drugom poluvremenu, i to u 50. minutu. Jović je u 60. minutu takođe postigao svoj drugi esej na utakmici Radnički Niš – Vitez. U 67. minutu Stefan Jovanović je dao osmi esej za domaće, a Aleksandаr Ilić u 70. minutu deveti. Tačku na utakmicu Radnički Niš – Vitez stavio je Marko Milenković u 78. minutu.

Детаљи

Датум Време Такмичења Сезона Коло Коначно
23. јун 2017. 20:00 BSRL Championship 2017 2 80'

Стадион

БАСК Арена
Булевар војводе Мишића, Beograd, Serbia

Резултат

ТимTriesConversionsPointsOutcome
Раднички Ниш10550Win
000Loss

Раднички Ниш

Место T C P DG
 0000
Место T C P DG
 0000