Раднички Нови Београд vs Warriors Drvar/Banja Luka

У првом колу А групе друге сезоне Балканске Супер Лиге, Раднички Нови Боеград као домаћин савладао је Ратнике из Бањалуке са 44-0. Гости су пружили изненађује јак отпор, поготово ако се зна да су у Београду наступили са само 13 играча.

Домаћи су повели у 10 минуту есејем репрезентативца Србије Ђорђа Гака. Осам минута касније водство је увећао све бољи Марко Јаковљевић. У 29 минуту трећи есеј за “Пацове” постигао је Михаило Томић. Са предношћу домаћих од 18-0 завршено је прво полувреме.

У другом делу било је очигледно да гости немају снаге. Улемек је већ у другом минуту наставка постигао четврти есеј за Раднички. Марко Јаковљевић се по други пут уписао у листу стрелаца у 49 минуту. Есеје су затим постизали Марко Милетић у 56 и Игор Јовичић у 58 минуту. Последњи есеј на утакмици постигао је Марко Јаковљевић у 62 минуту. Био је то његов трећи есеј на данашњем мечу, што му је на крају донело и признање најбољег играча на мечу.

 

Раднички Нови Београд vs Партизан Београд

Првенство Србије почело је утакмицама другог кола. Прошлог викенда јајаста лопта је мировала, због лоших временских услова.  Овог викенда је Партизан победио Раднички са 64-18 (26-12). Утакмица је одиграна на стадиону БУСК-а на Новом Београду. Црно-бели су до убедљивог тријумфа стигли одличном игром у другом делу утакмице. Домаћи су пружили одличан отпор у првих 30 минута, када је и резултат био 14-12 за Партизан. Гости су тада направили две одличне акције и са два Есеј и два гола до краја полувремену повећали предност на 26-12. У наставку црно бели су коначно сломили жилав отпор ривала и на крају стигли до убедљивог тријумфа. То што је Партизан победио Раднички свакако није изненађење. Ипак по приказаној игри на терену, стиче се утисак да је пораз превисок. Домаћи су велику пажњу у одбрани посветили Владимиру Милутиновићу, најбољем стрелци у прошлој сезони. Сваки пут кад би он примио лопту, на њему су била најмање два а чести  три и четири играча. Ако им је циљ био да популарни Жупа, не да есеј, у томе су успели. Ипак, овакву тактику вешто су користили остали играчи Партизана, пре свих Драган Јанковић који је постигао 5 есеја. Поред Јанковића који је свакако био играч утакмице, у редовима Партизана истаки су се још Бранко Чарапић, Коста Стојковић и Алекса Милковић. Капитен Џавид Јашари имао је солидан проценат у  шуту на гол 8/12 . Овај однос могао је да буде и већи, да изненадни налети ветра нису кумовали неким промашајима из наизглед лаких ситуација. Ипак, то није деморалисаро овог изузетног шутера, који је потом погађао из готово немогућих позиција.

Сусрет другог Кола А групе Прве лиге Србије,  између Радничког и Партизана имао је поред такмичарског и хуманитарно карактер,  јер је сав приход од продаје карата намењен за куповину инвалидских колица за Славицу Милошевић, која болује од церебралне парализе. Иако посета није била велика, свој допринос су дали сви играчи и службена лица.