Британска полиција нејака за Србију

Србија-Ланкашиска полиција 40-16 (24-4)
Србија-Ланкашиска полиција 40-16 (24-4)

Сениорска репрезентација Србије данас је на стадиону СЦ Милиционар у Макишу, одиграла тест утакмицу у оквиру припрема за предстојеће окршаје против Немачке и Русије. Противник је била полицијска селекција Енглеске покрајне Ланкашир. Изабраници селектора Марка Јанковића, који су протекла три дана напорно радили, припремајући се за наступајуће сусрете, данас су показали завидан напредак. Репрезентација је значајно подмлађена, али је добила на брзини и квалитету. Оно што свакако треба напоменути је колективан дух. који  се осетио још приликом интонирања химне Боже правде http://www.youtube.com/watch?v=wYtT0fgE1QA&feature=youtu.be

Почетни минути протекли су у испитивању снага на средини терена, да би у 5 минуту, Милош Зоговић одлично ухватио један шут на својој половини и кренуо у контра напад. Након одлучног соло продора, у којем је обишао два противничка играча и потпуно сам ушао у есеј простор, ипак, није успео да постигне есеј јер му је лопта приликом полагања испала унапред.

Милош Зоговић у продору
Милош Зоговић у продору

Овај „кикс“ није деморалисао Орлове, већ напротив, још више мотивисао. Тако  је у 9 минуту Стефан Недељковић пробио одбрану гостију и постигао први есеј на утакмици. Зоговић је прецизно извео шут на гол и довео Србију у водстсво од 6:0. У 12 минуту након одличног продора по левој страни скоро половине тима Србије, Стеван Стевановић је изашао испред аријера гостију Алекса Клемија. Са леве (спољне) стране имао је Зоговића, а са десне (унутрашње) Недељковића, који му је предходно и додао лопту. Стеван се одлучио за повратан пас на унутра, али на жалост, дао га је сувише ниско, тако да је Недељковићу лопта испала унапред, и лепа шанса да се предност удвостручи отишла је у неповрат. Оно што су пропустили у 12 минуту, Недељковић (у 24) и Стевановић (у 26) минуту су надокнадили есејима и уз пословично прецизног Зоговића у шуту, донели Србији водство од 18:0.

Осетивши да је противник „грогиран“ Орлови додају још гас. У 28 минуту креатор игре Србије Стефан Недељковић „послао је по бурек“ двојцу гостујућих играча и потпуно сам се ушетао у есеј простор. Остало му је само да лопту положи на траву, али је педантни судија Радослав Новаковић, ваљна једини на стадиону, видео да му је приликом полагања лопта испала унапред. На жалост, пошто се само судијина одлука рачуна, резултат је остао непромењен.

DSCN0264

Госи у 33 минуту преко Дамјона Пиклерса смањују резултат на 18:4. Ипак на домор се одлази са већом разликом, јер је Милош Ћалић постигао још један есеј за Србију у 37 минуту, за 22:4.

Почетак другог полувремена затекао је наше играче очигледно задовољне водством и опуштене, што солидни гости користе и преко Шефилда и Ротерхама смањују водство у 49 минуту на 22:16. Да је враг однео шалу, и да нема места опуштању схватили су сви, а нарочити тренер Србије Јанковић, који је у тим моментима имао озбиљне примедбе на игру својих изабраника. Посебно га је изнервирала казна коју је у 44 минуту, сасвим непотребно, (ударање лактом) направио Михајло Бошковић. Исти прекршај направио је само неколико минута касније Стефан Недељковић. Ове неспортске прекршаје судија Новаковић није кажњавао картонима, али јесте селектор, који је своје играче слао на клупу на „хлађење“.

Селектор Србије Марко Јанковић
Селектор Србије Марко Јанковић

Систем „чврсте руке“ дао је врло брзо позитивне резултате, јер су се Орлови пренули из летаргије и преко Стевановића, Живановића и Недељковића дошли до коначних 40:16.

Овом победом Орлови са много више оптимизма дочекују Немачку идуће суботу. Јасно је да је циљ победа, али до ње се може само ако свако да свој максимум. Грешке, којих је данас и поред врло добре игре било на претек, морају се свести на најмању меру. Исто важи и за непотребне казне.  Само тако може се до победе против упорних Немаца. Утакмица се игра на истом месту, а почетак је у 17.00 сати.

Видео извештај са утакмице можете видети на сајту http://www.srbijasport.com/

СРБИЈА – ПОЛИЦИЈА ЛАНКАШИРА     40-16 (24-4)

Београд, СЦ Милиционар у Макишу. Гледалаца 300, Судија Радослав Новаковић, Помоћници Д. Дајч и П. Бевења.

СРБИЈА: Зоговић (12 поена – шут 6/7), Бошковић, Ћалић (4 поена – есеј), Стевановић (8 поена – 2 есеја), Живановић (4 поена – есеј) Дедић Војослав, Божовић, Ђорђевић, Дедић Владислав, Николић, Миленковић, Божић, Недељковић (12 поена – 3 есеја) Резерве: Пешић, Вратњан, Јефтић, Маринковић, Васиљевић, Петровић, Стошић.

ПОЛИЦИЈА ЛАНКАШИРА: Клеми, Блезард, Шефилд (4 поена – есеј), Белфилд, Галахер, Матвер, Браун, Кармој, Вилиамс, Роксби, Кримес, Шаргил, Ротерхам (8 поена – есеј, шут 2/3) Резерве: Николс, Бертенсман, Лове, Пиклерс (4 поена – есеј), Чарлтон.

[nggallery id=6].

мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Наредна утакмица

About Комесар за такмичење 885 Articles
Комесар за такмичење Рагби 13 Федерације Србије