Бугарски Вукови победили Звезду

Рагби 13 репрезентација Бугарске, у суботу 10.12.2016. године имала је свој први званичан наступ под називом Бугарски Вукови. Екипа која је била састављена од играча из Софије и Перника тријумфовала је са 40-30 над комбинованим тимом Црвене Звезде.

Цела прошла недеља била  је прави мали рагби лига празник у главном граду Бугарске. Већ у четвртак двојица Српских рагби 13 стручњака, Жељко Делић и Милош Кућанчанин обрели су се у Софији. Искусни тренерски вук Милош Кућанчанин, који је досад успешно радио у многим нашим клубовима (Земуну, Радничком из Нове Пазове, Црвеној Звезди, итд.) и који је оставио дубок траг и у Црногорском а и Холандском рагбију одржао је неколико изузетно посећених тренинга. Како је то изгледало можете видети на видеу испод.

У петак у Софију је пристигао комбиновани тим Црвене Звезде. Како је сезона у Србији завршена, ово је за црвено-беле био још један додатни напор, који су прескочили сви Звездини репрезентативци.

Утакмица је одиграна у суботу 10.12.2016. године а победа је припала рагбистима из Софије који су заслужено тријумфовали са 40-30. Бугарски Вукови су били много више мотивисани и више су желели победу од на моменте незаинтересованог ривала. Ово је домаћинима била трећа рагби 13 утакмица ове године и прва победа, након два пораза од Радничког из Ниша и Црвене Звезде у Београду. Јасно је да су поједини домаћи играчи за кратко време пуно напредовали, а и да се играчка база шири, што само радује пред нову сезону.

Бугарски Вукови

Током тродневног боравка у Софији, Жељка Делића и Милоша Кућанчанина било је разговора и о наставку сарадње.

Рагби 13 федерација Србије и даље ће помагати развој рагбија 13 на Балкану. Да подсетимо. Први Балкански шампионат у рагбију 13 одржан 2014. године, и било је предвиђено да се игра на сваке 4 године. Како се број земаља у региону значајно повећао, поред Грчке, Србије, Мађарске и БиХ, ту су сада још Турска и Бугарска, други Балкански Шампионат биће одигран 2017. године, а очекује се и формирање Балканске рагби 13 федерације. Поред тога постоје велики изгледи да од 2017. године буде покренута и Балканска Регионална рагби 13 лига на клупском нивоу. Такође, разматра се и  могућност да се један клуб или селекција из Бугарске, укључи у Другу Лигу Србије. Нешто слично видели смо пре три сезоне, када су Бањалучки Бијели Зечеви играли у  Првенству Србије. Све у свему, планова је много, а времена за реализацију мало. Зато треба искористити ову зимску паузу, како би се све припремило за старт нове сезоне крајем фебруара 2017. године.

Екипа домаћина наступила је у саставу: Владислав ПАРИЗОВ, Тихомир СИМЕОНОВ, Хрисиан ГЕОРГИЕВ, Иваило КОЛЕВ, Георги ВАКЛИНОВ, Александар ТОМАНОВ,  Антонио ЛУБЕНОВ, Иван ПАХАРАЗОВ, Денис БЕГА, Христиан ИВАНОВ, Николаи КАЛИНОВ, Веселин ПАНЧЕВ, Стефан МИЛЕНОВ, Владислав СТАМЕНОВ, Георги АНГЕЛОВ, Мартин ДИМЧЕВ, Светослав БОРИСОВ.

Рагби 13
Играчи обе екипе након завршетка утакмице
јул 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Наредна утакмица

About Комесар за такмичење 885 Articles
Комесар за такмичење Рагби 13 Федерације Србије