Dorćol Tigrovi – Južna Regija 44-6

Prvenstvo Srbije nastavljeno je danas utakmicom 3 kola između Dorćol Tigrova i Južne Regije. Crnogorski klub koji je u predhodna dva kola i pored poraza ostavio solidan utisak, u Beograd je doputovao znatno oslabljen, čak bez 13 standardnih prvotimaca. Da bi skupili kvorum od 13 igrača za početak utakmice, na teren je istrčao i alfa i omega Barana, trener Jovan Petrović. On je posle utakmice izjavio: „Imali smo puno problema da se okupimo za ovu utakmicu. Drojca momaka su pozitivna na koronu, ali veliki problem nam je prestavljalo to što momci zbog posla nisu mogli da odvoje dva dana kako bi doputovali u Beograd. Čestitam Tigrovima na zasluženoj pobedi. Mi smo se trudili svim silama da ostavimo što bolji utisak. Žao mi je što nismo odigrali meč do kraja. Želeli smo to svim srcem ali želje su jedno a stvarne mogućnosti drugo.“

Gosti su već na samom startu utakmice, nakon odličnog solo prodora Dušana Vučićevića i gola Srđana Popovića došli u vodstvo od 6-0. Tigrovi su odgovorili pet minuta kasnije i nakon eseja Stefana Đorđevića i gola Stefana Simovića, rezultat je bio nerešen 6-6 Posao domaćima u mnogome je olakšalo to što je Jovan Petrović zbog povrede butnog mišića morao da napusti teren već u 3 minutu utakmice. I sa dvanaest igrača gosti su se dobro branili, ali kada su najpre Momir Radulović u 13 a zatim i Nikša Unković u 16 minutu postigli još dva eseja za Tigrove, bilo je jasno da su domaći mnogo kvalitetnija ekipa. Do kraja poluvremena prednost je vrtoglavo rasla, a posebno je bio raspoložen Unković, koji je postigao ukupno 4 eseja. Treba svakako pomenuti Stefana Simovića, koji je od ukupno 8 šuteva, od kojih je više od pola bilo iz teške pozicije, pretvori 6 udaraca. Za dalji tok utakmice važan je 37 minut, kada je zbog povrede teren morao da napusti i Goran Novaković.

Već tada je svima bilo jasno da je pitanje ppobednika na utakmici rešeno, a domaći su sa još dva eseja Uroša Popovića i Unkovića, na pauzu otišli sa prednošću od 44-6. U nastavku gosti su igrali mnogo opuštenije, ali bilo je evidentno i da su domaći malo smanjili gas. Na ruku igračima oba kluba nije išla uporna kiša, i težak, raskvašen a na pojedinim mestima i blatnjav teren. Upravo je takav teren uzrokovao i treću povredu na utakmici. U 61 minutu Lazar Adžić je zbog povrede zgloba morao da napusti teren, a sudija Stefan Stamenić odsvirao je kraj utakmice.

Dorćol Tigrovi – Južna Regija 44-6 (44-6)

Stadion: SC Inge. Igrano bez prisustva publike. Sudija: Stefan Stamenić. Pomoćnici: Jasmin Bibić, Enis Bibić (svi Beograd).

Poeni za Dorćol Tigrove: 8 eseja – Stefan Đoršević 8 min, Momir Radulović 13 min, Nikša Unković 16, 30, 34 i 40 min, Nikola Radivojević 25 min, Uroš Popović 38 min. Golovi: Stefan Simović 6/8.

Poeni za Južnu Regiju: 1 esej – Dušan Vučićević 2 min. Gol: Srđan Popović 1/1.

Dorćol Tigorovi: Andrej Mora, Aleksa Radić, Nikola Radivojević, Nikša Unković, Stefan Nikolić, Sergej Stojanović, Stefan Vukanović, Vuk Miladinović, Miloš Milanko, Uroš Popović, Petar Pavlović, Sergej Devetak, Matija Milošević, Rezerve: Momir Radulović, Stefan Simović, Ivan Nikolić, Stefan Đorđević.

Južna Regija: Luka Popović, Vladan Čelebić, Dušan Vučićević, Marko Kovačević, Srđan Popović, Bojan Muždalo, Budimir Andrić, Goran Novaković, Burim Brahimi, Elvis Cenaj, Lazar Adžić, Jovan Petrović, Filip Stošić.

септембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Наредна утакмица

About Комесар за такмичење Д. Павловић 866 Articles
Комесар за такмичење Рагби 13 Федерације Србије