Dorćol Tigrovi – Partizan 1953 0-52

Tigrovi i Stevan Stevanović

Ragbi 13 sezona danas je nastavljena utakmicam 2 kola Prvenstva Srbije između lidera Partizana 1953 i Dorćol Tigrova. Tigrovi su nakon kraće pauze i dva preskočena vikenda zbog korona virusa, prvi put izašli na teren protiv Partizana. Crno-beli su bar po rezultatu prilično lako savladali domaću ekipu sa 52-0. Ipak, ono što konačan rezultat ne otkriva je činjenica da su Tigrovi odlično igrači, pogotovo u prvom poluvremenu. Prvi esej crno-beli su postigli tek u 22 minutu, a prvo poluvreme Partizan je rešio u svoju korist sa 18-0. Evidentno je da je žestok ritam koji je nametnuo Partizan uzeo svoj danak u nastavku, jer odbrana Tigrova više nije mogla da se nosi sa crno-belima, pa su gosti na kraju postigli 9 eseja.

Mladog Ivana Nikolića (broj 3 Dorćol Tigrovi) zaustavljaju Pavlović i Bibić

Na samom startu utakmice, Partizan je odmah nametnuo žestok tempo. Nadali su se crno-beli da će tako već na početku slomiti domaće, ali se odbrana Tigrova junački nosila punih 22 minuta. U tom periodu imali su crno bole dve tri izgledne prilike ali su se Tigrovi borili kao lavovi. Mladi arijer Tigrova Andrej Šušak nekoliko puta je uspevao da zaustavi napade aktuelnog vice šampiona i spreči postizanje prvih poena. Ipak, čak ni Šušak nije mogao ništa da uradi u 22 minutu. Pavle Vojinović je prodrao kao brzi voz kroz odbranuTigrova, a zatim kad je pretila opasnost da ga izbace u aut, uspeo da doda pas do Tomice Stoiljkovića koji je u padu postigao esej uz salto preko glave. Svakako jedan od lepših eseja ove sezone viđen na Ingetu. Od taga utakmica je poprimila manje više očekivan tok. Lomio je tempom Partizan svoje protivnike, koji su se, istini za volju hrabro držali tokom cele utakmice. Pogotovo oni mlađi igrači kao što su već pomenuti Šušak, zatim Matija Nedeljković, Uroš Popović i Stefan Simoić. Ipak, crno beli esejima iskusnog Stevana Stevanovića i talentovanog Enisa Bibića, uz nepogrešivog Džavida Jašarija odlaze na poluvreme sa prednošću od 18-0.

U nastavku crno beli su nastavili u istom ritmu, ali se videlo da Tigrovi nemaju više onu snagu iz prvog poluvremena. Pokušali su čestim izmenama da nekako održe ritam, ali situacija na terenu se okrenula. Lopta je sve manji bila u njihovom posedu, a sve češće su igrači Partizana probijali liniju odbrane. Šušak se i dalje trudio, da te napade zaustavi, ali sve češće pred njega su izlazila po nekoliko igrača u crno-belim dresovima, tako da je bio potpuno nemoćan. U drugom poluvremenu Partizan je postigao 6 eseja i stigao do ubedljive pobede od 52-0. Druga uzastopna utakmica u kojoj crno-beli nisu primili ni jedan poen.

Djordje Stošić zaustavlja Matiju Nedeljkovića sa loptom

U nedelju se šampionat nastavlja preostalim utakmicama drugog kola. U Tivtu domaća Južna Regija dočekuje Radnički iz Niša, a u Beogradu aktuelni šampion Crvena zvezda igra sa Radničkim Novi Beograd.

Dorćol Tigrovi – Partizan 1953 0-52 (0-18)

Stadion: SC Inge. Sudija: Slobodan Manak. Pomoćnik: Jasmin Bibić.

Poeni za Partizan 1953: 9 eseja – Tomica Stojiljković 22 min, Stevan Stevanović 26 i 43 min, Enis Bibić 34 min, Dragan Janković 50 min, Branko Čarapić 63 min, Vladimir Milutinović 68 i 70 min, Aleksandar Pavlović 76 min. Golovi: Džavid Jašari 8/9.

Dorćol Tigrovi: Andrej Susak, Momir Radulović, Ivan Nikolic, Ilija Stanić, Andrej Mora, Nikša Unković, Stefan Nikolić, Petar Pavlović, Mateja Nedeljković, Sergej Devetak, Uros Popović, Vuk Miladinović, Stefan Simović. Rezerve: Danilo Kosanović, Nenad Tomić, Nikola Radivojević, Aleksa Radić.

Partizan 1953: Dragan Janković, Pavle Vojinović, Tomica Stojiljković, Aleksandar Pavlović, Nemanja Manjlović, Stevan Stevanović, Dzavid Jašari, Đorđe Krnjeta, Mihailo Ilić, Velibor Karanović, Strahinja Stoiljković, Enis Bibić, Vladimir Milutinović Rezerve: Đorđe Stošić, Vanja Nenadović, Branko Čarapić, Dario Abidinović.

јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Наредна утакмица

About Комесар за такмичење 885 Articles
Комесар за такмичење Рагби 13 Федерације Србије