Нови Београд-Кадикој Бикови 40-6

У првој званичној рагби 13 утакмици, клуб из Турске Кадикој Бикови претрпео је први пораз од домаћег Новог Београда. Не тако давно, клуб из Истамбула бележио је одличне резултате у Турском рагбију 15, али их је неслагање са политиком  руководећих људи савеза, натерало да се окушају у за Турску новом спорту, рагби лиги. Турска експедиција коју чине 27 играча и тренер Француз Џулијан Треу од четвртка стиче нова знања у нашем главном граду. У петак је под вођством Слободана Манака одржан тренерски курс, који је обухватио основне рагби лига вештине. У суботу Радослав Новаковић је Турцима одржао курс за судије, такође уз помоћ Слободана Манака. Нека врста „матурског испита“ за Турке била је тест утакмица против Новог Београда, екипе која се тренутно налази на челу Друге лиге Србије.

Општи утисак је да су се Турци одлично снашли у новој игри. Види се да се ради о екипи која има велики потенцијал и уз добар рад у наредном периоду може доста да напредује. Физички потенцијал им не мањка, имају неколицину бивших репрезентативаца Турске у рагбију 15 и вредног и амбициозног тренера који одлично познаје рагби лигу, јер је и сам играо овај спорт.

Утакмица је почела нервозно са обе стране. Турци су први дошли у вођство, и то у 11. минуту есејем Демира Огузхана, који је успешно извео и додатни шут на  гол, па је екипа из Истамбула повела са 6-0.  У том периоду игре гости су били бољи ривал на терену, пре свега јер домаћи никако нису успевали да повежу редове. У 21. минуту Стефан Новаковић је постигао први есеј за Нови Београд. Богдан Раичевић је промашио шут па су гости и даље остали у вођству, овај пут од 4-6. Тек након пола часа игре Нови Београд коначно долази у вођство и то есејем Џохана Макоетлане. Корпулентни Јужно-Африканац у редовима Пацова, био је незадржив за одбрану гостију, а млади Михајло Томић прецизан у шуту, за прво вођство домаћих од 10-6. У последњем минуту пробудила се и „ударна песница“ Пацова, брзоноги Александар Цветковић који је својим есејем донео домаћима солидну предност од 16-6.

У другом полувремену било је видљиво да је гостима понестало даха у плућима. Све теже су се враћали на замишљену линију од 10 метара у одбрани, што су домаћи искористили и постигли још четири есеја. Три је дао Александар Цветковић, а један Вук Томић. Одличан посао је одрадио Михајло Томић који је имао 100% учинак у шуту на гол 6 од 6.

НОВИ БЕОГРАД – КАДИКОЈ БИКОВИ 40-6 

Београд, 11.06.2016. Стадион: 100. Судија: Ивица Ђорђевић (Београд).

НОВИ БЕОГРАД: Александар Цветковић (4+4+4+4), Вук Томић (4), Славко Јовановић, Богдан Раичевић, Атанас Тримчески, Јован Грубишић, Дарко Стошић, Џохана Макоетлане (4), Михајло Томић (2+2+2+2+2+2), Срђан Хрњез, Џејкоб Мулва, Илија Тинтор, Стефан Новаковић, Витомир Вишњић, Лазар Настић, Никола Мићићевић, Душан Петраковић, Еванилсон Чавез.

КАДИКОЈ БИКОВИ: Дорук Челиктутан, Алпер Топал, Ахметерин Килић, Аталај Алкај, Гокбеј Караташ, Хусенин Атабај, Огузхан Демир (4+2), Кан Кизилај, Кихан Керман, Аликан Акар, Онур Ерсој, Али Баран Дурсуј, Улаш Сојсевинћ, Озан Исик, Тахсин Гунгор, Тахсин Огулхан Кабадај, Кагри Јагиз Метин, Онат Тејлан Кокуроглу, Метехан Канбер, Еран Кемал Сен, Нуретин Тен, Ахмет Онур Цетин.

јул 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наредна утакмица

About Комесар за такмичење Д. Павловић 823 Articles
Комесар за такмичење Рагби 13 Федерације Србије

1 Trackback / Pingback

  1. Турци положили пријемни – www.ragbiliga.rs

Comments are closed.