Обавештење клубовима и службеним лицима!

Јучерашњи дан оборио је све досадашње рекорде. За 24 часа, сајт Рагбилигесрбије.рс посетило је 885 читалаца, који су отворили око 2000 страница.Dr001 Заиста импресиво, јер је досад обично било од 100 до 250 посетилаца. Искрено се надам да ће их убудуће бити још више. Посебно се захваљујем свима онима који су својим сликама, коментарима, шеровањима и прилозима допринели да сајт буде бољи и да га што више људи види.

Ипак,овај пост не пишем због велике посете на сајту. Разлог мог обраћања је жеља да скренем пажњу клубовима и службеним лицима на неке од проблема који су се појавили у досадашњем раду.

Зашто сам се одлучио за овакав начин, вероватно се питате. Одговор је врло једноставан и класичан за земљу Србију. Земљу која је свуда у свету позната као место где мејлови стижу, али из ње не излазе тако често. То исто важи и за клубове и службена лица у рагбију 13. Досада сам послао на десетине мејлова, али сам добио свега неколико повратних. Зато сам решио да се обратим на овај начин.

1. Сви клубови су дужни да пријаве време и место одигравања утакмице. Рок за пријаву утакмица за викенд (субота и недеља) је до четвртка у 12.00 сати. Потребно је послати имејл на адресу клуба против кога се игра, федерације и Комесара за такмичење (drugby2009@gmail.com). У мејлу навести, датум, место и временом одигравања утакмице, као и боју дресова у којој ће наступити домаћа екипа.

2. На утакмици за клуб могу наступити само регистровани и лекарски прегледани играчи. Сви клубови за све утакмице, морају имати код себе регистрације играча. Могуће је да један играч наступа за два клуба, под условом да она нису у истом рангу такмичења. За то је потребно да играч добије лиценцу од Комесара за такмичење.

3. Идентитет противничких играча вође екипа могу проверити пре почетка утакмице, увидом у противничке легитимације,  прозивнок играча (коју искрено препоручујем код млађих категорија). Све евентуалне примедбе на идентитет играча морају се рећи делегату, (или судији ако нема делегата) пре почетка утакмице. Кад утакмица почне сматра се да сви играчи унети у записник имају право наступа. У записник се могу унети само играчи који су присутни на терену, пре првог судијиног звиждука. Није могуће касније дописивати играче, или уписати играча који није присутан. Уколико вође екипа не погледају противничке легитимације, сматра се да немају примедби на идентитет играча.

4. Утакмица се може играти само уколико је на њој присутно дежурно медицинско лице. Њега је обавезан да обездеби клуб домаћин. Ако њега нема, не може се играти утакмица. Ни званична, ни незнанична. Уколико гостујући клуб има своје медицинско лице онда оно може да преузме ту улогу, и за то му припада такса, коју исплаћује клуб домаћин. Понављам, АКО НЕМА ДЕЖУРНОГ МЕДИЦИНСКОГ ЛИЦА – НЕМА УТАКМИЦЕ. Против вођа екипа и тренера који пристану да играју утакмицу на којој није било медицинског лица, биће поднета дисциплинска пријава.

5. Регистровање утакмица обавља Комесар за такмичење. Вође екипа, делегати, судије обављају своје дужности у складу са правилницима. Све своје примедбе и запажања уносе у записник, али не врше регистрацију утакмица, и не могу се договарати о томе како ће утакмице бити регистрована.

6. Уколико клуб има било какве примедбе  на утакмицу која је почела или се завршила, по завршетку утакмице дужан је да најави жалбу. Жалба се подноси писмено, према процедури која је прописана нормативним актима.

Надам се да ће ово доћи до оних којима је намењено, а осталима се извињавам на одузетом времену.

јул 2022.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наредна утакмица

About Комесар за такмичење Д. Павловић 822 Articles
Комесар за такмичење Рагби 13 Федерације Србије