Партизан – Црвена звезда 6-56

Црвена звезда освојила Куп Србије

Након победе у Супер Купу Србије, на почетку сезоне, Црвена звезда је освојила Куп Србије. Црвено бели су данас на стадиону НСЦ Макиш код Аде Циганлије победили вечитог ривала Партизана са 56-6 (34-6) и тако стигли до другог трофеја у овој сезони. Победи Црвене звезде нема се шта приговорити, јер је Партизан данас био готово непрепознатљив. Разлог за то је што црно бели већ дуже време кубуре са повредама, и нису у оној форми са почетка сезоне. О томе најбоље сведочи податак да су последње четири утакмице одиграли са мањим бројем играча од максимално предвиђених 17. То им се догодило и данас, када су имали 16 играча. Свакако да би са Костом Стојковићем, Стефаном Илићем, Пајом Војиновићем, Леом Додићем, или репрезентативцем Жарком Ковачевићем тренеру Хаџићу било много лакше да састави тим, и да би црно-бели сигурно пружили јачи отпор. Међутим, питање је да ли би и са пуним играчким кадром црно-бели могли да се супроставе овако супериорној Црвеној звезди.

Црвена звезда освојила Куп Србије
Шкотланђанин Сем Херон у акцији

Партизан се одлично држао првих петнаестак минута, када је Шкот Сем Херон успео да пробије одбрану црно-белих и постигне први есеј на утакмици. Четири минута касније, то исто је урадио и црвено-бели Аустралијанац Џек О’ Брајан. Ова два есеја у многоме су пореметила игру Партизана, чији играчи постају све нервознији, што је кулминирало у 25. минуту, када је ауторитативни судија Владан Кикановић послао репрезентативца Србије Перу Маџаревића на “хлађење”. Уследила је одмах “казна”, а егзекутор је поново био Џек О’ Брајан, који је у 26. минуту постигао свој други есеј на утакмици, а трећи за Црвену звезду. Већ тада након успешног претварања Стефана Недељковића Звезда има сигурно вођство од 16-0. Црвено бели ту нису стали, већ су у 29. минуту есејем Стефана Недељковића, а затим и у 32. минуту (Сем Херон – други есеј), на најбољи начин реализовали предност играча више. Од 10-0, колико је било у 25. минуту када је Маџаревић добио казну од 10 минута, Звезда је отишла на 28-0, у 35. минуту.  До краја полувремена и Милош Ћалић се уписао у листу стрелаца, али и Владимир Милутиновић за танку, али ипак наду Партизана да може нешто више да уради у другом полувремену. На полувремену резултат је био 34-6 за Црвену звезду.Црвена звезда освојила Куп Србије

Партизан се добро држао на почетку другог полувремена. Прво су црно-бели консолидовали своју одбрану а затим почели да прете вечитом ривалу. Ипак, црно-бела кола су поново кренула низбрдо, када је Петар Милановић у 57. минуту постигао седми есеј за Црвену звезду. Од тог тренутка било је јасно да је Звезда преломила утакмицу. Да је питање победника решено, и да се поставља само са коликом разликом ће црвено-бели доћи до трофеја. На крају Звезда је слвила са 56-6, а до краја у листу стрелаца су се уписали Слободан Миленковић, Нилола Ђурић, Рајко Трифуновић, Милош Ћалић (други есеј) и Милош Зоговић (гол).

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 6-56 (6-34)

Београд 17.06.2018. Стадион: СНЦ Макиш, гледалаца: 200. Судија: Владан Кикановић (Београд) помоћници: Андреј Мора (Београд), Лазар Живковић (Ниш). Искључење на 10 минута: Перо Маџаревић (Партизан) 25′ мин.

Поени за Партизан – есеј: Владимир Милутиновић 40′ мин, гол: Владимир Милутиновић 1/1.

Црвена звезда – есеја 11: Сем Херон 13′ и 32′ мин, Џек О’ Брајан 17′ и 26′ мин, Стефан Недељковић 29′ мин, Милош Ћалић 39′ и 79′ мин, Петар Милановић 57′ мин, Слободан Миленковић 65′ мин, Никола Ђурић 72′ мин, Рајко Трифуновић 76′ мин. Голови: Стефан Недељковић 5/10, Милош Зоговић 1/1.

ПАРТИЗАН: Драган Јанковић, Топлица Ристић, Никола Србљанин, Владо Кушић, Стефан Милинковић, Бранко Чарапић, Џавид Јашари, Дарио Абидиновић, Перо Маџаревић, Душан Милутиновић, Денис Бајрами, Михајло Стојковић, Владимир Милутиновић. Резерве: Денис Бајрами, Илић Михајло, Денис Бибић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милош Зоговић, Денис Ченгај, Александар Ђорђевић, Петар Милановић, Рајко Трифуновић, Џек О’ Брајан, Владислав Дедић, Слободан Миленковић, Стефан Николић, Сем Херон, Предраг Кеглић, Никола Ђурић, Стефан Недељковић. Резерве. Милош Ћалић, Вук Штрбац, Слободан Манак, Далибор Косановић.

Црвена звезда освојила Куп Србије
Црвена звезда освојила је свој други Куп Србије
јануар 2021.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Наредна утакмица

About Комесар за такмичење Д. Павловић 735 Articles
Комесар за такмичење Рагби 13 Федерације Србије

1 Comment

Comments are closed.