Раднички НБГ – Партизан 18-64

Раднички НБГ - Партизан

Друга утакмица данашњег програма А групе Прве Лиге Србије одиграна је на стадиону БУСК (Спортски центар „Студентски град“) на Новом Београду. Домаћи Раднички дочекао је Партизан. Оба клуба наступила су без неколико стандардних првотимаца. „Пацовима“ је недостајао репрезентативац Ђорђе Гак, Атанас Тримчески, Улемек, и још пар стандардних првотимаца. У Партизану утакмицу  је силом прилика пропустио Душан Милутиновић, због црвеног картона који је зарадио у Супер Купу Србије. Роналдо Битићи је такође пропустио утакмицу због Супер Купа Србије, али не због картона, већ због повреде. Због згуснутог програма у наредне две недеље, за које црно-беле очекују два гоствања у Софији и Москви, поштеду су добии и Денис Бајрами, Жарко Ковачевић и Павле Војиновић. Ипак, тренер црно-белих Адмир Хаџић има разлога за задовољство јер су се у тим након опоравка од повреда вратили Топлица Ристић и Коста Стојковић. Очекује се да се у скорије време на терен врате и двојица репрезентативаца  Стефан Илић и Перо Маџаревић.

Домаћи су отворили утакмицу одлично и већ у трећем минуту након одличног продора Велемира Гашевића, есеј је постигао Јован Грубишић. Партизан је узвратио у 7. минуту када је још увек недовољно опорављен Владо Кушић постигао есеј. Из изузетно повољне ситуације Јашари је промашио претварање, па су домаћи и даље водили са 6-4. У 12. минуту Бранко Чарапић је направио добар соло продор и коначно довео црно-беле у вођство. Када је у 15. минуту Драган Јовановић постигао трећи есеј за Партизан, све је указивало да су црно-бели већ преломили утакмицу и обезбедили два важна бода. Ипак, тако нису мислии домаћи играчи који су у 23. минуту преко Срђана Хрњаза смањили вођство гостију на само 14-12. Ипак, у последњих девет минута првог полувремена, Партизан је постигао два есеја и на крају отишао на паузу са солидном предношћу од 26-12.

У другом полувремену домаћи су били изузетно борбени, али је било очигледно да су црно-бели боље физички припремљени. Како је време пролазило, Партизан је ломио отпор и све лакше долазио до противниче есеј линије. На крају Партизан је заслужено тријумфовао са 64-18.

Раднички НБГ - Партизан

Раднички НБГ – Партизан 18-64 (12-26)

Београд 11.03.2018. Стадион: БУСК (Нови Београд). Судија: Радослав Новаковић, помоћници: Александар Ковачевић, Ђорђе Гак (сви Београд).

Поени за Раднички НБГ – Есеја 3: Јован Грубишић 3′ мин, Срђан ХРЊАЗ 23′ мин, Марко Јаковљевић 62′ мин. Голови: Горан Јанкулоски 3/3.

Поени за Партизан – Есеја 12: Владо Кушић 7′ мин, Бранко Чарапић 12′ и 48′ мин, Драган Јанковић 15′, 31′, 52′, 66′ и 72′ мин, Никола Србљанин 34′ мин, Дарио Абидиновић 44′ и 56′ мин, Коста Стојковић 74′ мин.

РАДНИЧКИ НОВИ БЕОГРАД: Вук ТОМИЋ, Мирко КАТАНИЋ, Иван АНДРИЋ, Марко ЈАКОВЉЕВИЋ, Велемир ГАШЕВИЋ, Јован ГРУБИШИЋ, Горан ЈАНКУЛОСКИ, Лазар НАСТИЋ, Дарко СТОШИЋ, Срђан ХРЊАЗ, Илија ТИНТОР, Богдан РАИЧЕВИЋ, Стефан НОВАКОВИЋ. Резерва: Михаило ТОМИЋ.

ПАРТИЗАН БЕОГРАД: Драган ЈАНКОВИЋ, Топица РИСТИЋ, Владимир МИЛУТИНОВИЋ, Никола СРБЉАНИН, Бранко ЧАРАПИЋ, Коста СТОЈКОВИЋ, Џавид ЈАШАРИ, Момчило РУПАР, Михаило ИЛИЋ, Дарио АБИДИНОВИЋ, Алекса МИЛКОВИЋ, Владо КУШИЋ, Денис БИБИЋ. Резерве. Стефан МИЛЕНКОВИЋ, Стеван ИВАНКОВИЋ, Милан ДЕСПИНИЋ, Михајло СТОЈИЉКОВИЋ.

Слике са утакмице можете наћи на нашој фејсбук страници

Раднички Нови Београд vs Партизан Београд

мај 2024.
П У С Ч П С Н
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Наредна утакмица

About Комесар за такмичење 885 Articles
Комесар за такмичење Рагби 13 Федерације Србије