Морава Гепарди Лесковац vs Цар Душан Силни Параћин

Лесковачки Гепарди победили су Цар Душан Силни из Параћина са 38-22.

Морава Гепарди Лесковац vs Црвени Кенгур

Куп Србије у рагбију 13 почео је ове недеље у Лесковцу утакмицом осмина финала између домаће Мораве Гепарди и Црвеног Кенгура.

Морава Гепарди Лесковац vs Раднички Ниш

Утакмица Морава Гепарди – Раднички Ниш

Морава Гепарди Лесковац vs Цар Душан Силни Параћин

ОРК Морава Гепарди у недељу на свом терену дочекала је Цар Душан Силни из Параћина. Сусрет је неочекивано завршен поразом домаће екипе са 20-4. Гости су тако стигли до своје прве, историјске победе већ у првој такмичарској сезони.

Морава Гепарди Лесковац vs Соко Врање

Дерби југа Морава Гепарди Лесковац – Соко Врање припао је Врањанцима, који су овај пут много  лакше дошли до бодова у Лесковцу, него предходни пут.

Још о овој утакмици можете прочитати овде

Морава Гепарди Лесковац vs Соко Врање

Дерби Југа Србије, Морава Гепарди – Соко Врање одигран је данас у Лесковцу, на стадиону ФК Ветернице. Поново је главно обележје ове утакмице била неизвесност. Иако су Врањанци стално били у водству, Гепарди су им упорно дували за врат, али на жалост домаћих навијача нису успели да дођу до бодова. На крају је победа гостију од 26-22, иако минимална сасвим заслужена.

Морава Гепарди Лесковац vs Партизан Београд

Утакмица Морава Гепарди – Партизан регистрована је службеним резултатом 18-0 у корист екипе Партизана. Пошто је домаћин (Морава Гепарди) отказао у року мањем од 24 сата пре почетка утакмице.

Морава Гепарди Лесковац vs Цар Душан Силни Параћин

Морава Гепарди Лесковац – Цар Душан Силни Параћин 40-4 (26-0)

У дербију зачеља Б групе Прве лиге Србије, Морава Гепарди су на свом терену савладали Цар Душан Силни из Параћина са 40-4. Лесковчани су били бољи од самог почетка и њихова победа није долазила у питање ни једног тренутка. Већ након 15-ак минута “Гепрарди” су повели са 12-0, а ово вођство је могло бити и убедљивије да су шутери домаћих били прецизнији у извођењу шутева на гол. Наравно то ни мало није било лако, јер је терен био изузетно тежак, и расквашен од кише која је непрестално падала током целе утакмице. Прво полувреме “Гепарди” су решили у своју корист вођством од 26-0.

И други део утакмице  “Гепарди” су почели у сличном ритму, али им је брзо понестало снаге. Било је више него очигледно да су “повукли ручну” и у овом делу утакмице постигли су 3 есеја и један гол. Пад енергије домаће екипе искористили су гости, који су у 72. минуту есејем Ивана Пантића успели да постигну свој једини есеј на мечу. Ипак, играчима оба клуба треба честитати на изузетном залагању јер је утакмица одиграна по изузетно тешком терену и јакој киши.

Најефикаснији у домаћем тиму био је Александар Павловић који је постигао 3 есеја. Два есеја за “Гепарде” постигао је Тодор Ђорђевић, а по један Никола Цветковић, Лазар Додеровић, Горан Миловановић и Стефан Јовановић. Од укупно 9 шутева, “Гепарди” су успешно извели два. Прецизни су били Стефан Јовановић и Лазар Додеровић.