Бањалука богатија за још један рагби клуб

Celicni-veprovi

Крајем новембра месеца прошле године, Бања лука је добила још један рагби 13 клуб. Са радом су почели „Челични вепрови“ четврти и најмлађи рагби 13 клуб у Рупублици Српској, а пети у Босни и Херцеговини. Идејни творац клуба је искусни рагби вук, а сада и тренер Горан Ћело Марјановић. Горан са рагби лоптом другује од своје 13 године, када се у родној Зеници у рагби клубу Челик први пут потрчао са јајастом лоптом у наручју. Када је услед ратног вихора, деведесетих година прошлог века напустио Зеницу и прешао у Бањалуку, без рагбија је био као „насукан у житу морски вук“.

Када је пре неку годину Сретен Зец покренуо први рагби 13 клуб у Републици Српској, Бијеле Зечеве, Горан се од самог почетка укључио у рад клуба. Поред улоге  играча, био је један од ретких  судија.

celo i ekipa 10Сретен Зец и ја смо дошли на идеју да оснујемо још један рагби клуб у Бањалуци како бисмо проширили лигу овог спорта пошто је у експанзији у Републици Српској, а и у Босни и Херцеговини“ истакао  је Горан Марјановић.

„Клуб је добио назив по мом првом клубу „Челик“ из Зенице, а Енглез Леонард Гил, један од иницијатора за оснивање клуба, у Енглеској се потписује као Дивљи вепар, па смо нашли некакву средину“.

У играчком кадру тренутмо има  око 25 играча сениорског тима и око 20-так кадета. Већина чланова клуба су студенти Високе школе унутрашњих послова. Један од Горанових бивших суиграча, Џони Мандић, који игра у Француској, обезбедио је Вепровима прву гарнитуру дресова.

Тренинзи се тренутно одржавају у сали, али је у плану да кад се време пролепша, клуб тренина  на травнатим површинама Универзитета у Бањалуци и градског парка. Клуб ће се такмичити у Првенству Републике Српске и Босне и Херцеговине, као и у Куп Србије. Своје утакмице као домаћин „Вепрови“ ће игравати највјероватније на стадиону „Крајина“.

celo i ekipa 11Времена до почетка сезоне нема много, па се тренира вредно. Како тренутно ствари стоје, „Вепрови“ ће свој званичан деби имати 22 или 23. марта против Рудара из Станара у Купу Србије

септембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Наредна утакмица

About Комесар за такмичење Д. Павловић 866 Articles
Комесар за такмичење Рагби 13 Федерације Србије