Дорћол Тигрови – Црвена звезда 10-76

За Вањину победу

У одложеној утакмици трећег кола Супер Лиге Србије, Црвена звезда је као гост савладала домаће Дорћол Тигрове са 76-10 и тако практично осигурала учешће у плеј офу и наставак борбе за титулу са вечитим ривалом Партизаном. Сем нешто јачег отпора на самом почетку утакмице Тигрови нису могли да изађу на крај врло расположеним играчима Црвене звезде који су постигли чак 13 есеја. Свакако, треба поздравити иницијативу актуелног шампиона који је ову утакмицу искористио да промовиће и позове све људе добре воље да се придруже акцији фондације Александра Шапића за Вањину победу

Црвено белу канонаду есеја је отворио Мирослав Селимовски већ у 2 минуту. Даље су се есеји низали као на филмској траци, Томић, Ђурић, да би се у 24 минуту у листу стрелаца уписао и актуелни тренер црвено-белих Новозеланђанин Еди Петиборн. Најновија аквизиција актуелног шампиона је данас дебитовала за црвено-беле и тако ушла у историју као први играч који је након наступа у три нај јаче лиге на свету Аустралијском НРЛ-у (Саут Сиднеј Рабитос, Вестер Тајгерс, Голден коуст Титанс), Енглеској Супер Лиги (Виган Вариорси) и Француском првенству (Виљенау Леопрардс и Тулуз Олимпик) наступио у Српском такмичењу. Еди Петиборн је рођен пре 33 године у Крисчрчу на Новом Зеланду. У својој богатој играчкој каријети забележено је да је 2009 године био у саставу Новог Зеланда у такмичењу Четири Нације, али није забележио ни један наступ за Кивије. Пет година касније обукао је једном дрес Фиџија, а затим забележио до 2017 године 7 наступа и за репрезентацију Сједињених Америчких Држава. Већ на дебију Еди је показао да иако на заласку каријере, да се ради о изузетно квалитетном играчи, и на старту помутио славу Сема Херона (Шкотска) и Дарсија Ертхарта (Аустралија) који су до сада важили за најквалитетније стране играче који су наступили у Супер Лиги Србије.

Тигрови су играли врло пожртвовано, али је била видна разлика у класи, тако да домаћинима након овог пораза остају само теоријске шансе да се домогну плеј офа. У два преостале утакмице морали би да забележе обе победе против Партизана и Црвене звезде, а да притом Црвена звезда не освоји више ни један бод, што је готово немогуће, јер црвено-бели у следећем колу играју са последњим клубом на табели Радничким Ниш.

Због обаеза репрезентације, Супер Лига Србије се прекида на две недеље, тако да се наредно 5 коло игра 16/17 октобра. Парови су: Дорћол Тигрови – Партизан 1953, Црвена звезда – Раднички Ниш.

Дорћол Тигрови – Црвена звезда 10-76 (4-34)

Супер Лига Србије 3 коло. СЦ Инге. Гледалаца: 100. Судија: Радослав Новаковић (Београд).

Поени за Дорћол Тигрове: 2 есеја – Алекса Радић 6 мин, Стефан Николић 69 мин. Голови: Стефан Симовић 0/1, Александар Андрић 1/1.

Поени за Црвену звезду: 13 есеја – Мирослав Селимовски 2 мин, Миодраг Томић 11 мин, Никола Ђурић 15, 32 и 43 мин, Еди Петиборн 24 мин, Стефан Недељковић 29 и 79 мин, Никола Младеновић 56 мин, Милош Зоговић 60 и 66 мин, Валентино Миловановић 74 мин, Рајко Трифуновић 78 мин, Голови: Војислав Дедић 1/2, Стефан Недељковић 10/10, Александар Штефуљ 1/1.

Дорћол Тигрови: Велибор Срећковић, Александар Андрић, Сергеј Деветак, Милош Миланко, Андреј Мора, Мареја Недељковић, Стефан Николић, Петар Поповић, Никша Унковић, Стефан Ђорђевић, Урош Поповић, Алекса Радић, Стефан Симовић. Резерве: Марко Симовић, Алекса Шошић, Остоја Јурић, Стефан Вукановић.

Црвена звезда: Милош Зоговић, Валентино Миловановић, Рајко Трифуновић, Миодраг Томић, Мирослав Селимовски, Стефан Недељковић, Војислав Дедић, Урош Мартиновић, Владислав Дедић, Еди Петиборн, Балша Жарковић, Никола Ђурић, Марко Јевђић. Резерве: Никола Младеновић, Марко Шатев, Александар Штефуљ.

април 2024.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Наредна утакмица

About Комесар за такмичење 885 Articles
Комесар за такмичење Рагби 13 Федерације Србије